Dryckesprovningar

DRYCKESPROVNINGAR PÅ GUTE & BRUNNSGATAN 8 I STOCKHOLM

Vill ni uppleva en dryckesprovning tillsammans med en sommelier i centrala Stockholm? Vi erbjuder öppna dryckesprovningar för såväl 1-2 personer (i grupp med andra) som för privata grupper om minst 10 personer. Dryckesprovningarna bjuder på massor av tips och kunskap inom de olika dryckerna och hålls i någon av våra moderna lokaler nära Stureplan.  Vi tar emot gruppbokningar (från 10 pers) löpande tisdag-lördag, kontakta oss redan idag med er förfrågan! Läs mer om vad som ingår nedan.

Kommande dryckesprovningar:

OBS! vi håller inte några dryckesprovningar i juli eller i december. Vi uppdaterar datum löpande.
Anmälan görs på info@gutegrill.se eller via telefon 08-20 22 36.

Mousserande vinprovning av Champagne och mousserande vin – inklusive delikatessbricka!

Lyxa till det och upplev en mousserande vinprovning inklusive Champagne vid Stureplan i centrala Stockholm! Under denna flärdfulla vinprovningen reder vi ut begrepp och skillnader kring de olika vinerna. 

Med avstamp i Italiens stolthet Prosecco till det mer sofistikerade bubblorna i Champagne i norra Frankrike går vi igenom lite historia, respektive region, druvor, tillverkningsmetoder och passade mat! Är det alltid godare med Champagne? Under provningen serveras lättare tilltugg i form av ost och chark.

Vinprovningen sker tillsammans med en pedagogisk och utbildad sommelier i en modern och inspirerande lokal. Denna provning är något för den riktiga livsnjutaren, och något som ni kommer ha stor glädje av nästa gång ni ska välja bubblor till festglasen, eller bara njuta ett glas när andan faller på.

Vad ingår i Champagneprovning?

 • Mousserande vinprovning av Champagne och Mousserande vin
 • Delikatessbricka med passande tillbehör
 • Inspirerande mat- och dryckesstudio vid Stureplan i Stockholm
 • Erfaren och välutbildad sommelier håller i provningarna
 • Pris: från 575:-/person (exkl. moms)

Vinprovning – inklusive delikatessbricka

Följ med på en klassisk vinprovning tillsammans med vår proffsiga sommelier där ni får chansen att prova viner gjorda på några av världens mest populära druvor från de områden där de trivs som allra bäst!

Vinerna är noga utvalda till denna provning eftersom de alla representerar de regionerna som de odlas i. Vi provar i denna bland-vinprovning två vita viner samt två röda viner, alla från spännande producenter från klassiska vinregioner.
Provningen inleds med en grundläggande genomgång av hur vinodling går till och hur produktionsmetoderna kan skilja sig åt, samtidigt som det serveras en trevlig delikatessbricka! Vi går igenom smak och karaktär och jämför vinerna med varandra, allt för att få en känsla för skillnaderna mellan respektive druvsort och region. Vår kunniga sommelier kommer även lära er om hur jordmån, klimat och vinmakare påverkar vinets slutgiltiga smak och karaktär.
Vinprovningen sker i någon av våra moderna lokaler på Restaurang GUTE/Brunnsgatan 8 nära Stureplan i Stockholm. Lokalerna är en modern och inspirerande lokal som passar perfekt för dryckesprovningar, matlagningskurser med mera.

Vad ingår i vinprovningen?

 • Prova fyra viner från klassiska områden, två vita och två röda!
 • Lär dig om hur jordmån, klimat och vinmakare påverkar vinets smak och karaktär
 • Jämför vinernas smak, doft och utseende med varandra
 • Delikatessbricka med passande tillbehör
 • Vinprovningen hålls i modern lokal nära Stureplan i Stockholm
 • Pris: från 550:-/person (exkl. moms)