Matlagningskurser

Laga mat med proffskock – Upplev matlagningskurs i Stockholm

Vill ni testa att laga mat tillsammans med en riktig kock? Vi anordnar privata matlagningskurser för 6-10 personer i moderna lokaler där ni får laga mat med någon av våra välrenommerade kockar. Utöver matlagningskurser erbjuder vi även andra matlagnings-event perfekta för företagsfesten, möhippan/svensexan eller kvällen med kompisgänget! Varför inte boka en ”Kockarnas kamp” där ni i olika moment får tävla om vem som egentligen är bäst i köket?

Just nu har våra aktiviteter tagit ett uppehåll, men håll utkik här för uppdaterad information om när de återvänder!

 

Laga mat med proffskock – kurs inklusive bubbel och 3-rätters!

I vår matlagningskurs för 6-10 personer på GUTE Stockholm får ni laga mat med någon av våra erfarna kockar! Kursen inleds med att ni bjuds på välkomstdrink och snacks samtidigt som kocken går igenom sin syn på matlagning och berättar mer om upplägget för kvällen.

Sällskapet delas upp i grupper som tilldelas olika moment, rätter eller delar av middagen. Kocken går tillsammans med grupperna igenom de vanligaste teknikerna vid matlagning och ni får ta del av tips och tricks som stjärnkockar använder sig av. Moment som ni kommer få gå igenom är exempelvis knivteknik, styckning, marinader, syrning, rökning, reduktioner och emulsionssåser!

Förfriskningar serveras under tiden gruppen lagar mat tillsammans. När förberedelserna är klara kör varje grupp ”Service” med Kocken som domare och luckchef! Tempot skruvas upp lite och ni får känna på hur det är att jobba i ett ”riktigt” kök. Efter presentation och servering får ni njuta av den upplagade 3-rätters middagen!

Vad ingår i ”Laga mat med proffskock”?

I vår matlagningskurs på GUTE Stockholm får ni laga mat med någon av våra välrenommerade kockar! Allt detta ingår:

 • Kurs för 6-10 personer
 • Lär dig laga mat som proffsen
 • Grunderna inom flera olika matlagningsmoment
 • Laga och ät 3-rätters meny (Meny varierar beroende på önskemål/säsong)
 • 1 glas välkomst-bubbel, 3 glas öl/vin till middagen
 • Kaffe/Te och pralin efter middagen
 • Receptkompendium
 • Moderna lokaler i centrala Stockholm, ett stenkast från Stureplan

Upplev ”Kockarnas kamp” på GUTE

Utöver våra kurser där man får laga med med proffskockar så erbjuder vi även en klassisk 5-kamp, som vi kallar för ”Kockarnas kamp”, där ni får tävla mot varandra i flera roliga moment inom matlagning! 5-kampen leds av någon av våra erfarna kockar.

”Kockarnas kamp” är en perfekt företagsaktivitet eller för kompisgänget som vill ha en annorlunda start på kvällen. Vi rekommenderar att ni är mellan 8 och 16 personer i denna aktivitet.

5-kampen inleds med att kocken/domaren berättar lite om upplägget och vad tävlingarna går ut på samtidigt som ni bjuds på något att dricka. När gruppen har delats upp i olika lag börjar tävlingarna! Exempel på tävlingsmoment är: Vispa upp äggvita så fort som möjligt och håll skålen upp och ned över huvudet, blindtesta olika puréer och få poäng när du gissar rätt eller grilla en biff ”medium” till temperaturen 57 grader (närmast vinner).

Vad ingår i ”Kockarnas kamp” på GUTE?

 • 5-kamp – Tävla mot kompisarna eller kollegorna inom matlagning
 • Få tips och tricks från våra kockar
 • 2 glas vin/öl under tävlingarna
 • Fint pris till bästa kocken

Kontakta oss på info@brunnsgatan8.se eller telefon 08-20 22 36 för frågor, funderingar eller offerter för skräddarsydda bokningar. Välkommen till matlagningskurs och att laga mat med stjärnkock!